Skuulertjes 37 Fietsongeluk

Een fietsongeluk en Gemeentelijke zorg?

Op 8 juni even  over12 fietste ik op de Sarphatistraat tussen de Wibautstraat en de Amstel toen ik plotseling uit mijn linker ooghoek een grote vrachtauto op me af zag komen. De vrachtauto kwam steeds dichter bij. Ik schreeuwde en keek omhoog. Ik zag niemand in de bestuurscabine zitten en ik kon geen kant op. Aan de rechterkant stonden allemaal fietsen op de stoep daar kon ik niet langs. Links kwam de vrachtauto. Ik kon niets anders meer doen dan voor de vrachtauto langs links de straat op te duiken. De vrachtauto reed over mijn fiets heen rakelings langs me heen. Hij nam ook nog een hele rij fietsen die langs de kant stonden mee. Ik zag de chauffeur achter de vrachtauto aan komen rennen. “ik had hem op de rem gezet”schreeuwde hij nog. De rem moet zijn los geschoten, ik kon er niet meer inspringen vertelde hij. Ik was me dood geschrokken. Ik stond trillend op mijn benen naar mijn fiets te kijken die helemaal dubbelgevouwen onder de vrachtauto lag. Het was een vrachtauto van de gemeente Amsterdam. Een glas bak zogezegd. Een paar omstanders vingen me min of meer op. Jij hebt echt een engeltje op jouw schouder gehad vertelde er eentje.

Wat wezenloos stond ik er bij. Even later kwam er een ambtenaar van de gemeente langs die de schade zou afhandelen. Hij was door de chauffeur gebeld. Ik kreeg nauwelijks aandacht want die ambtenaar keek alleen maar naar de vrachtauto en de schade die aan de vele fietsen die langs de kant stonden. Even later vroeg hij aan mij of hij mijn fiets onder de vrachtauto vandaan kon halen. Aldus geschiedde. Ik dacht aan mijn flessen alcohol vrij bier die ik gehaald had. Het waren er acht. Zes hadden het wonderbaarlijk genoeg overleefd. Mijn fiets was total loss. Als ik er nog opgezeten had was ik hartstikke dood geweest.

De ambtenaar vulde een verzekeringspapier in. Hij gaf me een exemplaar. Ik bekeek ze maar wist niet wat ik aan het lezen was. Ik was nog half in shock maar zag wel dat ze niet ondertekend waren. Dat gebeurde alsnog en ik vroeg of ik de naam en telefoonnummer van de ambtenaar mocht hebben. Na enig getreuzel werd op aandringen van mij toch een visitekaartje overhandigd. Ik wist niet hoe ik naar huis moest komen. Tot mijn blijheid bood de ambtenaar me aan me thuis te brengen. Ik nam de flesjes in een tasje mee. Ik bedacht me dat ik niet wist wat er met mijn fiets moest gebeuren. Deze wordt door de gemeente afgevoerd kreeg ik te horen. Hoe ik er bij kwam weet ik niet maar ik bedacht me dat ik dan in ieder geval mijn hangslot en de fietstassen er af kon halen. Dat deed ik en de ambtenaar nam me mee naar zijn auto en bracht me thuis. Nog natrillend belde ik onderweg nog even de tandarts op dat ik niet kon komen door het ongeluk. Thuis aangekomen nam ik geen borrel maar een koud glas alcoholvrij bier.

De daarop volgende dagen bedacht ik me dat ik gelukkig een naam van de ambtenaar had en dat ik kon bellen als ik niets hoorde. Bij de gemeente zouden ze wel zoiets goed afhandelen dacht ik naïef.

Toen ik na twee weken nog steeds niets gehoord had belde ik de verzekeringsmaatschappij wiens naam op het schadeformulier stond. Ze vertelden me dat ze nog geen officiële schade papieren van mij en de gemeente ontvangen hadden. Ze hadden al wel een flink aantal aangiftes binnen gehad van andere fietseigenaren. Wist ik veel dat ik dat schadeformulier ook moest invullen en naar hen opsturen. De man gaf mijn zijn directe telefoonnummer. Altijd handig dacht ik nog. Ik scande de  schademelding hem, en mailde het door. Ik vroeg nog wel om een leesbevestiging.  Ook belde ik de ambtenaar. Hij vertelde dat hij niet wist dat de formulieren nog niet opgestuurd waren. Gek zou hij dat niet zelf doen? Maar goed.

Na twee weken had ik nog steeds niets gehoord. Ik belde weer de  verzekeringsmaatschappij. Ze vertelden dat ze alles binnen hadden maar ze wilden van mij nog de rekening van de fiets. Ik had 600,- euro opgegeven. Het was een hele goede fiets met schijfremmen voor en achter en zes versnellingen. Dat kostte hij nieuw. Een bonnetje had ik niet want ik kocht hem van een vriend van me. De verzekeringsman deed moeilijk. Ik vertelde dat er getuigen bij waren (noemde de naam van de ambtenaar) maar dat hielp niet. Heb je dan een foto vroeg hij nog. Dat had ik ook niet. Ik vertelde dat ik bijna dood was geweest en vond dat ik wel enige consideratie verdiend had. Ook had ik de afgelopen weken gebruik meten maken van het openbaar vervoer. Dat wilde ik ook graag vergoed hebben. Hij zou het gaan overleggen intern. Ik hing op en sprak af dat als ik binnen twee weken niets gehoord had ik terug zou bellen.

Na twee weken belde ik nog maar eens. De verzekeringsman stelde een bedrag van 110,- euro voor. Ik werd nu echt pissig. Ik kon voor dat bedrag makkelijk een tweede hands fiets kopen vond de man. Ik legde uit dat een vergelijkbare fiets minstens 300,- kostte. Ik zal het overleggen kreeg ik als antwoord. Ik zou van hem horen.

Na twee weken belde ik nog maar eens. Hij bood 200,- euro. Ik vond dat veel te weinig en de vervoerskosten dan, vroeg ik nog. Ik ga weer overleggen je hoort uiterlijk maandag van me. (het was donderdag). Maandag hoorde ik nog steeds niet en belde dinsdag maar weer.

De verzekering ging akkoord met 300,- . Ik besloot maar toe te geven. Dit duurde allemaal veel te lang en dat er meer in zat geloofde ik niet meer. De 300,- werd dezelfde week over gemaakt.

Al met al had het twee maanden geduurd. Ik vind het nog steeds raar. Geen enkele verontschuldiging, Geen bosje bloemen en een magere schadevergoeding. Van de gemeente had ik anders verwacht.

Dit is dus hoe een burger behandeld word. Nou ja ik had niet anders kunnen verwachten. Als er al sprake is van schuld en boete dan gaat dat in ieder geval niet op voor de gemeente.

Als ik op de fiets zit dan kijk ik nog beter uit dan voorheen. Ik let speciaal op gemeentelijke voertuigen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Lean | Antwoord 01.12.2016 22.09

Peter het belangrijkste is natuurlijk dat jij er zo goed bent afgekomen, maar schandalig dat de gemeente haar verantwoording niet neemt !

Hans | Antwoord 01.12.2016 19.18

Kafka ten top.

Henny | Antwoord 01.12.2016 18.19

We zijn blij dat je er zonder kleerscheuren bent afgekomen😅

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.11 | 15:25

Goede dag,

        Op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woninglening, autolening, studielening, consolidatielening, ongedekte lening, durfka

...
12.03 | 23:47

Ik wil Lord Bubuza bedanken voor zijn magische spreuk voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin ... Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontd

...
01.12 | 22:09

Peter het belangrijkste is natuurlijk dat jij er zo goed bent afgekomen, maar schandalig dat de gemeente haar verantwoording niet neemt !

...
01.12 | 19:18

Kafka ten top.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE