Petuël 30 Dino

Petuël 29 Dino de kat

Twee weken geleden overleed onze kat Dino. We hadden hem bijna vijftien jaar gehad. Ik weet nog goed hoe we hem haalden bij het asiel. Petuël en Ayla onze kinderen waren mee. We gingen in een hok zitten waar meerdere katten aanwezig waren en we keken wat de katten zouden doen. Welke kat zou er op ons af komen. Ik dacht bij mezelf we laten de katten kiezen, dat gaan we niet zelf doen. Een van de katten kwam naar ons toelopen. Dat zou hem moeten worden. Hij heette eigenlijk Dido maar we zijn hem Dino gaan noemen. Onze buurvrouw had een kat en die heette Rex . de kinderen hadden bedacht dan zijn het Dinosaurus Rex.

Dino was een allemanvriendje en vond niets leukers dan bij iemand op schoot of op het bed te zitten en aangehaald te worden. Dino zat ook graag bij Petuël. Petuël zelf vond hem erg zwaar en zeker toen hij minder beweeglijk was vond hij het maar lastig. Dino trok zich er niet zoveel van aan en bleef maar naar hem toegaan.

Eigenlijk was het best wel veel. Het verlies van een huisdier is ook moeilijk. Je raakt gehecht aan zo’n beest. Dino zat altijd te wachten totdat ik thuiskwam. Hij begroette me met gemiauw en natuurlijk wilde hij weer te eten. Maar ook hield hij van de aandacht. Hij liep overal mee naar toe en presteerde het zelfs om mee te gaan naar de huisarts en de praktijk binnen te lope.

Met de dood van Dino werden we ook geconfronteerd met de dood van Petuël. Wat zou hij ervan gevonden hebben, Zou hij hem ook gaan missen? Verdriet over een huisdier is het verdriet van een gezinslid. Verdriet wordt vaak het dier heen getild en je geest voelt het verdriet van in ons geval onze zoon. Ik ben blij dat Petuël de dood van Dino niet mee gemaakt heeft. Dino is gestorven in Petuëls kamer. Dat was eigenlijk wel mooi. Petuël heeft hem vast ergens daarboven met open armen ontvangen. Zo zijn ze geen van beiden alleen.

Dino is in de tuin begraven. Net als Petuël heeft hij ook een paal met zijn naam er op gekregen. Als we even stil staan bij Petuël staan we ook even bij Dino stil.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Rita Loholter | Antwoord 29.02.2016 14.38

Mooi geschreven Peter! Goed dat Dino jullie 15 jaar heeft uitgekozen; en nu zijn Petuël en Dino weer samen, een troostende gedachte.

Lean | Antwoord 25.02.2016 22.27

Mooi Peet !

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.11 | 15:25

Goede dag,

        Op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woninglening, autolening, studielening, consolidatielening, ongedekte lening, durfka

...
12.03 | 23:47

Ik wil Lord Bubuza bedanken voor zijn magische spreuk voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin ... Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontd

...
01.12 | 22:09

Peter het belangrijkste is natuurlijk dat jij er zo goed bent afgekomen, maar schandalig dat de gemeente haar verantwoording niet neemt !

...
01.12 | 19:18

Kafka ten top.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE